Ілюстрація REUTERS

Інформація зарубіжних ЗМІ про зрив переговорів України з Міжнародним валютним фондом щодо нової програми не відповідає дійсності.

Читайте такожЧи отримає Україна транш МВФ до кінця року: у Нацбанку поділилися очікуваннями

Про це заявив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук, відповідаючи на запитання журналістів щодо достовірності відповідних публікацій.

Відео дня

«Це не відповідає дійсності. У нас абсолютно нормальний робочий процес з колегами з Міжнародного валютного фонду», - сказав Гончарук.

За його словами, кредитор хоче бути впевнений у тому, що Україна як держава робитиме все, що від неї залежить, щоб стягнути кошти, виведені із збанкрутілих банків.

«Чутки про те, що програма заморожена, МВФ відмовився - це просто маніпуляції, яким не варто вірити. Переговори, робота триває, ми щодня на телефоні з нашими колегами», - додав прем'єр.

Довідка УНІАН. Чергова оціночна місія МВФ працювала в Києві з 12 по 26 вересня. За підсумками місії в МВФ заявили, що обговорення нової трирічної програми розширеного фінансування для України продовжиться найближчими тижнями.

За підсумками переговорів з українською делегацією в США директор Європейського департаменту МВФ Пол Томсен заявив, що місія Фонду найближчими тижнями знову відвідає Київ для обговорення нової програми розширеного фінансування EFF для України.

Цього тижня The Wall Street Journal з посиланням на свої джерела повідомив, що МВФ відклав фінансову допомогу Україні, оскільки в Фонді стурбовані можливістю президента Володимира Зеленського повернути мільярди доларів з розграбованих банків.