Ілюстрація REUTERS

Президентське вето закону про верифікацію субсидій викликане технічною неузгодженістю і не ставить хрест на самому законопроекті №1231, повідомила прес-служба Міністерства фінансів з посиланням на заступника міністра Павла Ходаковського.

Читайте такожЖодних додаткових перевірок отримувачів субсидій не буде - Мінсоцполітики

«Президентське вето законопроекту про верифікації викликане чисто технічною неузгодженістю з прикінцевими положеннями, яку невдовзі буде усунено. Я впевнений, що парламент незабаром підтримає цей законопроект з пропозицією президента. Для введення верифікації в цілому це означає несуттєву затримку», - цитує прес-служба Ходаковського.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 7 листопада президент України Володимир Зеленський ветував ухвалений Верховною Радою закон про верифікацію та моніторинг державних виплат, який передбачає перевірку достовірності інформації, яка подається для призначення соціальних виплат, з державних реєстрів в автоматичному режимі.

17 жовтня Верховна Рада України ухвалила закон про верифікацію та моніторинг державних виплат, який дасть змогу оптимізувати бюджетні видатки шляхом перевірки інформації, яка впливає на визначення права і розмір держвиплат.