Ілюстрація REUTERS

Державна податкова служба України (ДПС) почала роботу над зміною інтерфейсу електронного кабінету платника податків і створенням мобільного додатка, який дозволить платникам звітувати і сплачувати всі податки з допомогою смартфона.

Читайте такожБільшість українців підтримують запровадження касових апаратів для ФОПів - опитування

Як повідомили в прес-службі Податкової служби з посиланням на голову відомства Сергія Верланова, електронний кабінет повинен стати головним каналом спілкування між платниками податків та податковою.

Відео дня

«Податкова в смартфоні» найкраще дозволить реалізувати принцип безконтактного спілкування податківців з платниками. А це, в свою чергу, не тільки заощадить час платникам, але й сприятиме зменшенню корупційних проявів безпосередньо в службі», - наголошується в повідомленні.

Згідно з повідомленням, Податкова служба приділяє велику увагу розвитку нових сервісів і, зокрема, вдосконаленню роботи вищезгаданого електронного кабінету, яким користуються 5 млн платників податків щомісяця.

«Це і компанії, і приватні підприємці, громадяни. Така широка аудиторія користувачів змушує нас постійно тримати руку на пульсі, вивчати потреби наших клієнтів, їх попит на послуги і вдосконалюватися відповідно до цих вимог», - цитує прес-служба Верланова.

Голова податкової підкреслив, що спрощення ведення бізнесу за рахунок розвитку електронних сервісів є пріоритетом у роботі відомства, і в планах податківців зробити процес отримання податкових послуг, звітності та сплати податків максимально простим.

Як повідомляв УНІАН, раніше голова Державної податкової служби України Сергій Верланов виступив за відновлення кабінету платника податків для юридичних осіб та запуск аналогічних функцій для громадян.

Крім того, Верланов анонсував поступове переведення всіх сервісів податкової в електронний формат.