Ілюстрація REUTERS

Україна опустилася на 11 позицій у щорічному рейтингу простоти сплати податків Paying Taxes 2020, який складає Світовий банк та аудиторська компанія PricewaterhouseCoopers (PwC), зайнявши 65-те місце серед 190 країн світу.

Читайте такожБізнес погіршив оцінку податкової системи України – ЄБА

Згідно з даними рейтингу PwC на її офіційному сайті, падіння України на 11 позицій у цьому рейтингу в порівнянні з торішнім показником пояснюється, насамперед, активними діями інших держав, спрямованими на автоматизацію процесів і скорочення часу адміністрування податків, а також збільшенням фіскального навантаження на бізнес в Україні.

Відео дня

Згідно з дослідженням, в середньому український бізнес витрачає на податковий облік 327,5 годин на рік, що вдвічі більше, ніж у розвинених країнах. За тривалістю урахування ПДВ Україна займає 176-те місце з 190 країн.

Даний рейтинг очолили Бахрейн, Гонконг і Катар.

Як повідомляв УНІАН, Україна піднялася відразу на сім пунктів у рейтингу Світового банку Doing Business-2020 та посіла 64-те місце серед 190 країн.

У червні президент України Володимир Зеленський заявив, що його команда докладе максимум зусиль, щоб через 3-4 роки Україна увійшла в ТОП-10 рейтингу Doing Business.

За попередні три роки наша країна піднялася в рейтингу Doing Business з 83-го на 71-ше місце. А за показником «Отримання дозволів на будівництво» за два роки Україна покращила позицію з 140 до 30-го місця.