Україна піднялась в рейтингу Doing business / фото УНІАН

Україна піднялася на сім пунктів у рейтингу Doing Business-2020 та посіла 64 місце серед 190 країн світу.

Про це заявив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук, повідомляє сайт Кабміну.

Читайте такожЗеленський підписав закон з покращення інвестклімату в Україні

Відео дня

Голова уряду вважає, що це "позитивний сигнал для українських підприємців" та "зелене світло" для іноземних інвесторів. Він зазначив, що Кабмін продовжує роботу у цьому напрямку: три дні тому запрацював Кодекс про банкрутство, кілька тижнів тому — закон про стимулювання інвестиційної діяльності, також уряд активізує процеси дерегуляції.

Найбільший прогрес за останній рік Україна продемонструвала за двома компонентами: захист міноритарних акціонерів та отримання дозволу на будівництво.

Довідка. Рейтинг Doing Business - це щорічний рейтинг інвестиційної привабливості 190 країн світу, який укладається Світовим банком. Звіт Doing Business складається за підсумками комплексного дослідження стану реформ в кожній країні за 10 ключовими індикаторами, які використовуються для аналізу економічних результатів та виявлення успішних реформ та оцінки їхньої ефективності. Індекс легкості ведення бізнесу Doing Business є важливим маркером для інвесторів при прийнятті рішення про інвестиції в ту чи іншу країну світу.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що його команда докладе максимум зусиль, щоб за 3-4 роки Україна увійшла у ТОП-10 рейтингу Doing Business.