Ілюстрація REUTERS

Загальна кількість платіжних карток в Україні за січень-вересень зросла на 9% - до 64,7 мільйона штук.

Читайте такожНБУ хоче підвищити частку розрахунків платіжними картками до 55%

Як повідомляється на сайті Національного банку України, 60% цієї кількості становлять активні платіжні картки.

Відео дня

Серед них близько 22% активних платіжних карток - безконтактні й токенізовані карти. З початку року кількість таких карток зросла майже на 70% - до 6,7 мільйона та 1,9 мільйона штук, відповідно.

Безготівкові операції з використанням безконтактних і токенізованих карт становлять третину загальної кількості та обсягу безготівкових операцій в торговельній мережі.

Загальна кількість операцій з використанням платіжних карток за 9 місяців становить 3,652 мільярда штук, а їх обсяг – 2,583 трильйона гривень, що на 29% і на 27% вище показників за аналогічний період 2018 року, відповідно.

За кількістю переважали безготівкові операції (81,9%), тоді як обсяг безготівкових операцій становить половину усіх операцій з картками.

Найбільша кількість операцій припадала на розрахунки в торговельній мережі - 51%. За обсягами безготівкових операцій домінували перекази з картки на картку - 41%.

Також повідомляється, що з початку року мережа торговельних POS-терміналів в Україні виросла на 14% - до 318,4 тисячі штук, з яких 89% забезпечують можливість безконтактної оплати.

Як повідомляв УНІАН, Національний банк України планує підвищити частку безготівкових розрахунків платіжними картками до кінця 2020 року до 55% з поточних 50%.