Ілюстрація / REUTERS

Обсяг операцій з електронними грошима в Україні в першому півріччі 2019 року у порівнянні з аналогічним періодом минулого року зріс на 60% - до 4,9 мільярда гривень.

Читайте також"Е-пенсія": в Україні запустили сервіс для подачі заявок на виплати онлайн

Як повідомила прес-служба Національного банку України, обсяг випущених електронних грошей за цей період зріс більш ніж удвічі - до 85,4 мільйона гривень, а кількість електронних гаманців – більш ніж на 20%, до 67,9 мільйона штук.

Відео дня

У НБУ нагадали, що максимальна сума електронних грошей, яка може зберігатися на електронному пристрої, що не поповнюється, становить 4 тисячі гривень.

На пристрої, який поповнюється, можна зберігати до 14 тисяч гривень, а сума розрахунків з такого пристрою не може перевищувати 62 тисячі гривень на рік.

Довідка УНІАН. Електронні гроші являють собою одиниці вартості, які зберігаються на електронному пристрої, приймаються як засіб платежу і є грошовим зобов'язанням емітента, яке виконується в готівковій або безготівковій формі.

За інформацією НБУ, в Україні право здійснювати випуск електронних грошей відповідно до законодавства мають 23 банку з 76 працюють на ринку фінустанов.