Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів України продовжив до 31 грудня 2020 року спеціальні мита проти російських товарів.

Читайте такожБританія вирішила пом'якшити санкції проти Росії

Про це на сторінці у соцмережі Facebook повідомив народний депутат Олексій Гончаренко, який був присутній на засіданні уряду.

Відео дня

«Кабмін продовжив на рік дію мит проти російських товарів до 31 грудня 2020 року як відповідь на аналогічні дії РФ», - написав він.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів 15 травня 2019 року прийняв постанову №535 про введення санкцій у відповідь щодо російських товарів, яким розширив перелік заборонених до ввезення на територію України товарів з Росії. Зокрема, санкції стосуються таких груп товарів, як промислові, мінеральні добрива, сільськогосподарська продукція та транспортні засоби. У тому числі документом заборонялося ввозити залізничні вагони з березня 2020 року. На засіданні 6 листопада Кабмін переніс дату набрання чинності цієї постанови з 1 березня 2020 року на 20 листопада цього року.

Україна в першому кварталі 2019 року порівняно з аналогічним періодом попереднього року скоротила оборот зовнішньої торгівлі товарами з Росією на 11% - до 2,34 млрд дол. США.