Ілюстрація REUTERS

Українські фінтех-стартапи зможуть вийти на ринок Японії, отримавши для цього методологічну та фінансову підтримку.

Читайте такожЗаробив на IP-телефонії: уродженець Одеси став доларовим мільярдером

Про це УНІАН розповів голова Української асоціації фінтех і інноваційних компаній Ростислав Дюк, коментуючи зміст меморандуму з фінтех-асоціацією Японії, підписаного сьогодні, 4 грудня, в рамках форуму UAFIN.TECH 2019.

Відео дня

"Ми, як асоціація, розвиваємо експортну стратегію підтримки українських фінтех-стартапів. Для цього ми з різними юрисдикціями підписуємо меморандуми, які передбачають обмін досвідом, вихід українським стартапам на зовнішній ринок", - сказав Дюк.

За його словами, підписаний меморандум передбачає сприяння виходу українських стартапів на ринок Японії, обмін технологіями та знаннями, допомогу у взаємодії з урядом.

Також Дюк повідомив про можливість отримання молодими стартапами інвестицій з фонду, обсяг якого становить 1 мільйон гривень, але цей обсяг буде збільшений, оскільки є величезний попит на такі інвестиції.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України на початку грудня оголосив старт приймання заявок від підприємців на фінансування Українським фондом стартапів. Фонд становитиме 440 мільйонів гривень і дозволить видавати "на руки" до 75 тисяч доларів грантової підтримки.