Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів України оголосив старт приймання заявок від підприємців на фінансування Українським фондом стартапів.

Читайте такожЗаробив на IP-телефонії: уродженець Одеси став доларовим мільярдером

Про це прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив на брифінгу.

Відео дня

"Має повноцінно запрацювати фонд стартапів. Цей інструмент дозволить підтримувати креативні компанії, які мають потребу в ресурсах. В Україні величезна кількість підприємців, які готові платити податки та створювати круті речі. Але їм не вистачає ресурсів, оскільки в українській економіці зараз ресурси, серед них кредитні, дорогі", - сказав Гончарук.

За словами прем'єра, фонд стартапів становитиме 440 мільйонів гривень.

"Це не астрономічна цифра. Вона дозволяє видавати в руки максимум 75 тисяч доларів", - сказав він.

Гончарук зазначив, що таким чином Україна змінює підхід до роботи з молодими креативними підприємцями, які працюють в країні.

"Ми будемо підтримувати тільки стартапи, які будуть реєструватися в Україні. Ми хочемо, щоб таких крутих продуктів, як Grammarly (онлайн-сервіс на основі штучного інтелекту для допомоги в написанні текстів англійською мовою, розроблений і запущений у 2009 році - УНІАН), які створюються українцями, було більше", - сказав він.

Присутня на брифінгу голова наглядової ради Українського фонду стартапів Леся Севрук зазначила, що фонд фінансує майже всі напрямки, крім азартних ігор, виробництва небезпечних речовин, алкогольного та тютюнового виробництва, а також військових і ядерних технологій.

Вона повідомила, що заявки можна подавати не лише в грудні, а на постійній основі.

Як повідомляв УНІАН, у листопаді 2018 року Кабінет міністрів Володимира Гройсмана прийняв рішення про створення Фонду розвитку інновацій.

У 2019 році Фонд стартапів був офіційно запущений.

До складу наглядової ради увійшли сім осіб: Олена Кошарна (Horizon Capital), Леся Севрук (ECG), Вікторія Тігіпко (TA Ventures), Чарльз Вайтхед (Cornel Tech), заступник міністра фінансів Юрій Гелетій, Олександр Риженко (Державне агентство з електронного урядування e-gov), Дмитро Шимків (Darnitsa).