На 1 січня на складах митниці знаходилося конфіскату на 840 мільйонів гривень / фото УНІАН

Товари, які не пройшли митний контроль, будуть продаватися за допомогою системи електронних аукціонів "ProZorro.Продажу".

Читайте такожДля податкової та митниці хочуть створити єдині юридичні особини

Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомив голова Державної митної служби Максим Нефьодов.

Відео дня

Зокрема, на аукціоні будуть продаватися зберігаються на складах митниць товари, за якими не звернувся власник до закінчення строків зберігання; товари, які були виявлені під час здійснення контролю в зонах митного контролю і власник яких невідомий; товари, поміщені у режим відмови на користь держави; швидкопсувні товари й товари, що мають обмежений термін зберігання.

За даними голови Митної служби, станом на 1 січня 2019 року на складах митниці таких категорій товарів знаходилося на суму близько 840 мільйонів гривень.

Як повідомляв УНІАН, раніше Нефьодов заявив, що весь митний конфіскат буде виставлений на продаж за допомогою системи електронних аукціонів "Прозорро. Продажу".

Держпідприємство "Прозорро. Продажу" було створено у 2017 році для продажу активів неплатоспроможних банків з ініціативи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Національного банку України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі та організації Transparency International Ukraine. За 2,5 роки за допомоги електронних аукціонів "Прозорро. Продажу" держава заробила понад 20 мільярдів гривень.