Конфіскат будуть продавати в системі Prozorro / фото УНІАН

Увесь митний конфіскат буде виставлено на продаж за допомогою системи електронних аукціонів «Прозорро. Продажі», заявив на конференції з цифровізації управління державними ресурсами очільник Державної митної служби України (ДМС) Максим Нефьодов.

Читайте такожПрезидент підписав закон про "митний безвіз" з Євросоюзом

«Моє завдання тепер вже - це доповнити систему (електронних аукціонів - УНІАН), зокрема «Прозорро. Продажі», додатковими активами для реалізації. Перше, що можу пообіцяти, що ми виставимо увесь митний конфіскат на «Прозорро. Продажі», - сказав він.

Відео дня

Крім того, Нефьодов повідомив, що з часу запуску та функціонування системи електронних аукціонів Prozorro державний бюджет вже поповнився на понад 20 млрд грн.

Як повідомляв УНІАН, 9 вересня 2019 року очільник ДМС України Максим Нефьодов повідомив про старт IT-аудиту основних систем нового відомства з метою визначення «вузьких» місць і підготовки плану цифрової трансформації митниці до грудня поточного року. Крім того, він заявив, що розраховує на запуск нової Митної служби на початку жовтня.

19 вересня Верховна Рада ухвалила закон № 1076 «Про внесення змін до Закону України «Про державні закупівлі» та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення державних закупівель», яким знижується рівень допорогових закупівель у системі Prozorro до 50 тис. грн з 200 тис. грн.

Довідка УНІАН. Держпідприємство «Прозорро. Продажі» було створено в 2017 році для продажу активів неплатоспроможних банків з ініціативи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Національного банку України, Міністерства економічного розвитку й торгівлі та організації Transparency International Ukraine. За 2,5 року за допомогою електронних аукціонів «Прозорро. Продажі» держава заробила понад 20 млрд грн.