Нефьодов розповів про найближчі плани розвитку української митниці / фото УНІАН

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні USAID Ukraine розпочало роботу з новоствореною Державною митною службою України за низкою напрямів, серед яких фінансування проекту TAPAS з розвитку механізму "єдиного вікна" на українській митниці при оформленні митних процедур (кабінет декларанта та можливість самостійно подавати декларації).

Читайте такожУкраїнців попереджають про можливі збої через запуск нової Митної служби

Про це написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook голова Митної служби України Максим Нефьодов, прикріпивши відповідне фото з тимчасовим повіреним у справах США в Україні Вільямом Тейлором під час підписання меморандуму з реалізації проекту техдопомоги США.

Відео дня

"Було влітку: офіційна заборона USAID Ukraine від уряду США реалізовувати будь-які проекти з ДФС у зв'язку з недовірою керівництву. Стало зараз: початок роботи USAID з Новою митницею за трьома напрямками... Працюємо далі", - написав Нефьодов.

Крім того, американське агентство з розвитку візьме участь в проекті "Конкурентоспроможна економіка України", де буде фінансувати удосконалення автоматизованої системи аналізу та управління ризиками (АСАУР) і розробку публічної та внутрішньої частини бізнес-аналітики.

Також USAID профінансує проект INL/MOM, а саме розробку програм набору, навчання та перевірки персоналу митниці, а також PR-підтримку набору нових людей і зміцнення суспільної довіри.

Як повідомляв УНІАН, раніше президент України Володимир Зеленський доручив впровадити механізм "єдиного вікна" на митниці з 1 січня 2020 року.

На початку серпня Нефьодов повідомив про намір відновити співпрацю з міжнародними фінансовими організаціями (МФО) з метою фінансування низки митних програм, підкресливши, що більшість донорів припинили роботу з Державної фіскальною службою, а у деяких є офіційна заборона на надання фінансової допомоги відомству.

В Україні з 8 грудня офіційно запрацювала Державна митна служба, якій передали повноваження Державної фіскальної служби.

Перед офіційним запуском було скорочено кількість регіональних митниць з 26 до 16; запущений тестовий портал і колл-центр для скарг громадян; створено калькулятор розрахунку платежів при митному оформленні автомобілів; парламент попередньо підтримав перехід до єдиного юридичній особі; прийнятий закон про створення інституту авторизованих економічних операторів і закон про режим спільного транзиту.