Президент доручив не допустити до роботи на новій митниці старих корупціонерів / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський доручив запустити роботу Державної митної служби України до 1 грудня поточного року, а також запровадити механізм "єдиного вікна" на митниці з 1 січня 2020 року.

Читайте такожКорупції стало менше: бізнес покращив оцінку роботи українських митниць

"Забезпечити запуск Державної митної служби України, не допустити до роботи в ній всіх старих корупціонерів - я буду вам допомагати. Термін - до 1 грудня 2019 року", - сказав Зеленський в ході наради з членами уряду, депутатами та представниками правоохоронних органів.

Відео дня

Відповідальність за виконання даного доручення голова держави поклав на прем'єр-міністра Олексія Гончарука, міністра фінансів Оксану Маркарову та голову Державної митної служби Максима Нефьодова.

Крім того, президент зобов'язав повноцінно запустити систему "єдиного вікна" на митниці з 1 січня 2020 року, а також до 1 жовтня прийняти закон про уповноважених економічних операторів.

"Щоб забезпечити швидке та прозоре митне оформлення товарів, доручаю запустити систему "єдине вікно" на митниці до 1 січня 2020 року", - заявив глава держави.

Довідка УНІАН. Кабінет міністрів у грудні 2018 року прийняв рішення реорганізувати Державну фіскальну службу України шляхом поділу її на державні податкову і митну служби.

За підсумками конкурсного відбору глави податкової служби Кабмін 8 травня призначив її керівником Сергія Верланова, який раніше обіймав посаду заступника міністра фінансів України.

Конкурс на посаду голови митної служби з середини квітня поточного року був заблокований рішенням Окружного адміністративного суду Києва за позовом народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенко" Андрія Антонищака.

Після розблокування конкурсу 5 липня Кабмін призначив першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Максима Нефьодова керівником Державної митної служби.

У серпні уряд поклав повноваження і виконання функції адміністрування податків з Фіскальної служби на Державну податкову службу, тим самим давши старт роботі нового відомства. Заходи щодо запуску в роботу Державної митної служби тривають.