Нефьодов зазначив, що від переатестації буде залежати зарплата митників/ фото УНІАН

Переатестацію співробітників Державної митної служби України буде проведено у 2020 році, і за її підсумками будуть переглянуті їх заробітні плати.

Читайте такожФахівець розповів, хто профінансує "єдине вікно" на українській митниці

Про це в ефірі одного з телеканалів повідомив голова Митної служби Максим Нефьодов.

Відео дня

"Наступного року ми проводимо переатестацію всього персоналу. Ті з них, хто проходять тести з точки зору професійних якостей і доброчесності – можуть розраховувати на дуже істотне підвищення зарплат", - повідомив Нефьодов.

За його словами, понад 500 одіозних керівників різних рівнів, широко відомих контрабандними потоками, не потрапили до нової митниці й будуть звільнені.

"У мене є десятки митників, які володіють автомобілями Bentley, я не хочу підвищувати їм зарплату, я хочу таких людей звільняти й щоб наступного року такими людьми займався новий Антикорупційний суд", - підкреслив глава Митної служби.

Нефьодов також повідомив, що митниця забезпечує близько 35% доходів держбюджету.

"Ту суму надходжень, яка запланована в бюджеті на наступний рік, ми точно розраховуємо перевиконати", - підсумував чиновник.

Довідка УНІАН. Кабінет міністрів у грудні 2018 року прийняв рішення реорганізувати Державну фіскальну службу України шляхом поділу її на державні податкову і митну служби.

За підсумками конкурсного відбору 5 липня перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов став керівником Державної митної служби.

Державна митна служба, якій передали відповідні повноваження Державної фіскальної служби, офіційно запрацювала в Україні з 8 грудня.