На митному посту "Краковець-Корчова" запустили сканер / фото УНІАН

Державна митна служба України запустила програму, що сканує систему для перевірки вантажних транспортних засобів і контейнерів на міжнародному прикордонному пункті пропуску "Краковець-Корчова" у Львівській області.

Читайте такожТрадиційні новорічні черги на кордоні: українцям обіцяють більше пунктів пропуску

Як повідомили в прес-службі Митної служби, запуск сканера відбувся сьогодні, 23 грудня.

Відео дня

"На митному посту " Краковець-Корчова" ми запустили роботу ще однієї сканувальної системи для вантажних транспортних засобів і контейнерів. Тепер маємо сім стаціонарних сканерів на митних постах, застосування яких суттєво скоротить час на перевірку вантажних авто, підвищить ефективність боротьби з порушеннями митних правил і сприятиме збільшенню надходжень до держбюджету", - цитує прес-служба голову Державної митної служби Максима Нефьодова.

Зокрема, для сканування автомобіль має заїхати в спеціально обладнане приміщення, де і відбувається сканування транспортного засобу в кількох проекціях, потім дані сканувальної системи передаються до центрального апарату Митної служби в електронному вигляді.

"Оскільки сканування відбувається без фізичного огляду службовими особами митниці, час на перевірку вантажу скорочується в 10 разів", - наголошується в повідомленні.

Також повідомляється, що система сканування для перевірки великогабаритних вантажів працюватиме паралельно з транспортними рентгенівськими установками для перевірки багажу пасажирів.

За даними прес-служби, на даний час сім сканувальних систем для вантажних транспортних засобів і контейнерів працюють у тестовому режимі на пунктах пропуску в Ягодині, Краковці, Раві Руській, Шегинях, Ужгороді, Чопі, Порубному.

Як повідомляв УНІАН, за інформацією голови Митної служби Максима Нефьодова, частина митних сканерів була змонтована таким чином, щоб ніколи не запрацювала.

У відповідь на ці заяви Державне бюро розслідувань почало досудове розслідування за фактом встановлення непрацюючих сканерів для митниці, оскільки підозрює працівників відомства в нанесенні збитків держбюджету.