Ілюстрація REUTERS

Національний банк України звернувся до Державної виконавчої служби для примусового виконання рішення Шевченківського районного суду, яке набуло чинності, про стягнення з колишнього власника банку «Фінанси і Кредит» Костянтина Жеваго 1,5 млрд грн заборгованості за кредитами рефінансування.

Читайте такожСуд дозволив арештувати Жеваго

Як повідомляється на сайті НБУ, Київський апеляційний суд повернув без розгляду апеляційну скаргу Жеваго через несплату судового збору у встановлені судом терміни.

Відео дня

За інформацією НБУ, на сьогодні загальний обсяг заборгованості банку «Фінанси та Кредит» перед НБУ за всіма кредитами рефінансування становить 6,6 млрд грн, і частково ця заборгованість буде погашена за рахунок стягнення коштів безпосередньо з Жеваго як з фінансового поручителя і за рахунок стягнення на майно підконтрольних йому компаній-поручителів.

Довідка УНІАН. Банк «Фінанси та Кредит» (Київ) працює на ринку України з 1990 року і входив до групи найбільших банків за обсягом активів. Основними акціонерами банку були компанії «Асканія» та F&C Realty, підконтрольні бізнесменові Костянтину Жеваго.

Національний банк України ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку «Фінанси та Кредит» у грудні 2015 року. Тимчасова адміністрація працювала в банку з вересня 2015 року на підставі рішення НБУ про визнання банку неплатоспроможним.