Ілюстрація REUTERS

Суд зобов'язав екс-власника збанкрутілого банку «Фінанси і Кредит» Костянтина Жеваго повернути Національному банку України 1,5 млрд грн в рахунок погашення зобов'язань за договором поруки за кредитами рефінансування банку.

Читайте такожНБУ оскаржить у Верховному суді рішення про незаконність виведення "Астра Банку" з ринку

Як повідомляється на сайті НБУ, судовий процес тривав майже 3,5 року, оскільки Жеваго використовував всі можливості для його затягування, але 1 жовтня суд задовольнив позов регулятора.

Відео дня

Зазначається, що після набуття чинності рішення суду Нацбанк вживе всіх можливих правових заходів для стягнення коштів.

Також повідомляється, що на сьогодні загальний обсяг заборгованості банку «Фінанси та Кредит» перед НБУ становить 6,75 млрд грн.

Довідка УНІАН. Банк «Фінанси та Кредит» (м. Київ) працює на ринку України з 1990 року і входив до групи найбільших банків за обсягом активів. Основними акціонерами банку були компанії «Асканія» (46,50%) і F&C Realty (49,97%), підконтрольні бізнесменові Костянтину Жеваго.

Національний банк України ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідації банку «Фінанси та Кредит» у грудні 2015 року. Тимчасова адміністрація працювала в банку з вересня 2015 року на підставі рішення НБУ про визнання банку неплатоспроможним.