Новий в. о. голови одеської ДПС Володимир Астрейко має п'ятий ранг держслужбовця / odessamedia.net

У зв'язку з затриманням співробітниками НАБУ керівника управління ДПС в Одеській області Наталії Чеботарьової, яка намагалася підкупити співробітника прокуратури, сьогодні призначено нового виконуючого обов'язки керівника одеського управління ДПС.

Читайте також"З іншими теж домовилися": з'явилося відео, як керівник одеської податкової домовлялася про хабарі

Про це УНІАН повідомили в головному управлінні ДПС в Одеській області.

Відео дня

Новим виконуючим обов'язки начальника регіонального главку ДПС став Володимир Астрейко. 47-річний уродженець смт Любашівка Одеської області Астрейко має п'ятий ранг держслужбовця. В органах Державної податкової – з червня 1998 року. З липня 2013 по жовтень 2014 року працював начальником управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління Міндоходів в Одеській області. Потім (до цього призначення обіймав посаду начальника управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДПС в Одеській області.

Як повідомляв УНІАН, 13 січня НАБУ затримало в. о. начальника одеської ДПС Наталю Чеботареву за спробу підкупу працівника прокуратури за 25 тисяч доларів. Встановлено, що голова регіональної ДПС запропонувала керівнику структурного підрозділу прокуратури цього ж регіону щомісяця надавати неправомірну вигоду у 25 тисяч доларів за те, що той не перешкоджатиме протиправної діяльності співробітників ДПС.

Зокрема, не стане перешкоджати отриманню хабарів від підприємців, і не залучати податківців до відповідальності, у т. ч. кримінальної.

Розслідування наведених фактів детективи Національного бюро і прокурори САП за підтримки Генеральної прокуратури здійснюють з грудня 2019 року.

Державна податкова служба України у зв'язку із затриманням керівника одеського главку ДПС відсторонила від виконання обов'язків керівництво місцевої податкової.