Голова податкової пропонувала прокурору 25 тисяч доларів / фото УНІАН

Правоохоронці затримали керівника регіонального главку одеської ДПС за спробу підкупу співробітника прокуратури.

Як повідомила прес-служба НАБУ, в.о. начальника Головного управління Державної податкової служби однієї з областей викрили на пропозиції і наданні 25 тис. дол. хабара керівнику структурного підрозділу регіональної прокуратури.

Сьогодні детективи НАБУ під процесуальним керівництвом САП і за сприяння Офісу генерального прокурора повідомили цій особі про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України.

Відео дня

Слідство встановило, що фігурант запропонувала керівнику структурного підрозділу прокуратури цього ж регіону щомісячну неправомірну вигоду в 25 тис. дол. за те, що той не перешкоджатиме протиправній діяльності співробітників ДПС.

Читайте такожУ Польщі затримали п'яних водіїв з України, які хотіли підкупити поліцію

Зокрема, не стане перешкоджати отриманню хабарів від підприємців і притягувати податківців до відповідальності, зокрема кримінальної.

Слідство задокументовано факт надання хабара, який, зважаючи на твердження самих підозрюваних, мав стати першим траншем у подальшій «взаємодії» з посадовою особою регіональної прокуратури.

Вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу. Слідство встановлює інших осіб, причетних до скоєння злочину.

Розслідування наведених фактів детективи Національного бюро і прокурори САП за підтримки Генеральної прокуратури здійснюють з грудня 2019 року.

Як стало відомо УНІАН, йдеться про затримання керівника Головного управління ДФС в Одеській області Наталії Чеботарьової.

Раніше УНІАН повідомляв, що у Львівській області затримано керівника обласного комунального лісогосподарського підприємства, який підозрюється в систематичному вимаганні хабарів від керівників районних підрозділів.