Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів України затвердив новий порядок блокування податкових накладних/розрахунків коригування, який почне діяти з 1 лютого поточного року.

Читайте такожЗменшення паперової тяганини: в Україні запустили транспортний портал електронних послуг (відео)

Відповідне рішення закріплене у постанові Кабміну №1165, оприлюдненому на офіційному сайті уряду.

Відео дня

Як повідомили в прес-службі Державної податкової служби України, цей порядок визначає критерії ризикованості платника податку на додану вартість (ПДВ) та критерії ризикованості здійснення операцій.

Також повідомляється, що даною постановою затверджено порядок розгляду скарги на рішення про відмову в реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування.

"Це дає платникам податків можливість адміністративного оскарження всіх рішень про відмову реєстрації податкової накладної, що сприятиме прискоренню врегулювання досудових спорів", - підкреслили в прес-службі податкової.

Як повідомляв УНІАН, в Україні з 1 липня 2018 року була введена система автоматичного блокування ризикових накладних для боротьби з фіктивним податком на додану вартість.

На думку експертів, дана система автоматичного блокування накладних повинна працювати аналітично і блокувати в місяць не більше 300-500 підприємств, які проводять сумнівні операції. При цьому експерти підрахували, що близько 90% блокувань податкових накладних в Україні відбувається через недосконалість податкової інформації.