Верланов повідомив про скорочення частки блокувань податкових накладних / фото УНІАН

Державна податкова служба України повідомила про зниження кількості заблокованих податкових накладних у співвідношенні до зареєстрованих, зокрема, тільки в листопаді 2019 року кількість зупинених податкових накладних/розрахунків коригування у співвідношенні до зареєстрованим склало 0,11%, що в півтора рази менше, ніж за аналогічний період 2018 року (0,17%).

Читайте такожНБУ уточнивши перелік розрахунково-касових операцій, які не обкладаються податком

Як повідомили в прес-службі Податкової служби, за вказаний період частка платників, реєстрація чиїх податкових накладних була зупинена, також скоротилася в півтора рази.

Відео дня

"Скорочується частка платників, реєстрація чиїх податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі зупинена. Зокрема, в листопаді 2019 кількість платників, реєстрація чиїх податкових накладних була зупинена, становила 1,75% від загальної кількості платників, чиї накладні були зареєстровані в Єдиному реєстрі. Для порівняння: у листопаді 2018 року - 2,71%", - сказано в повідомленні.

Згідно з повідомленням, сума податку на додану вартість (ПДВ) таких заблокованих податкових накладних/розрахунків коригування у співвідношенні до зареєстрованих у листопаді 2019 року становила 0,57% проти 0,78% у листопаді 2018 року.

"Вдосконалення системи автоматичного моніторингу дозволяє підвищувати її якість і точність. Це означає, що у Податкової служби є всі необхідні ресурси, щоб ефективно виявляти спроби неправомірного формування податкового кредиту й запобігати їх. З іншого боку це також означає, що добросовісні платники можуть працювати спокійно і вчасно отримувати відшкодування ПДВ", - цитує прес-служба главу Податкової служби Сергія Верланова.

Як повідомляв УНІАН, в Україні з 1 липня 2018 року була введена система автоматичного блокування ризикових накладних для боротьби з фіктивним податком на додану вартість.

На думку експертів, дана система автоматичного блокування накладних повинна працювати аналітично і блокувати в місяць не більше 300-500 підприємств, які проводять сумнівні операції. При цьому, експерти підрахували, що близько 90% блокувань податкових накладних в Україні відбувається через недосконалість податкової інформації.