Уряд змінив порядок надання інформації податковим органам / фото УНІАН

Кабінет міністрів України змінив порядок надання користувачами електронних довірчих послуг інформації, яка надається податковим органам.

Читайте такожМокрі печатки не потрібні: в Україні запустили сервіс перевірки електронних квитанцій

Як повідомили в прес-службі Державної податкової служби України, відповідне рішення закріплене у постанові уряду, яким внесено зміни до порядку періодичного подання інформації органам державної податкової служби та отримання інформації зазначеними органами за письмовим запитом.

Відео дня

"Під час періодичного подання інформації органам державної податкової служби та отримання інформації зазначеними органами за письмовим запитом одержувачі і користувачі електронних довірчих послуг зможуть використовувати кваліфікований електронний підпис з використанням кваліфікованого сертифікату відкритого ключа", - сказано в повідомленні.

У прес-службі зазначили, що новий порядок забезпечить належне виконання вимог закону України «Про електронні довірчі послуги».

Як повідомляв УНІАН, у листопаді 2018 року набрав чинності закон України "Про електронні довірчі послуги", який був прийнятий роком раніше.

Електронні довірчі послуги передбачають запровадження електронного підпису та електронної печатки, електронної перевірки часу, а також доставки електронного документа, що розширює перелік послуг, які можна отримати онлайн, а також фіксувати реальний час підпису електронних документів і достовірно ідентифікувати користувача, який застосував електронний підпис.