Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів виділив додаткові 500 млн грн у бюджеті Фонду соціального страхування на програми допомоги в працевлаштуванні в 2020 році.

Читайте такожЗ березня безробітним українцям платитимуть на 170 гривень більше

Про це повідомила прес-служба Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України.

Відео дня

Цього року на реалізацію активних програм сприяння зайнятості передбачено 1,2 млрд гривень, а в 2019 році – лише 734 млн грн.

Згідно з повідомленням, збільшення фінансування таких програм дозволить підвищити конкурентоспроможність безробітних на ринку праці та підвищення їх можливостей до працевлаштування.

“Крім того, люди отримають можливість навчитися і отримати професію, яка відповідає потребам ринку праці в Україні", - цитує прес-служба заступника міністра Юлію Свириденко.

Серед програм сприяння зайнятості –підтримка в організації власної справи шляхом одноразової виплати допомоги з безробіття; фінансової підтримки роботодавців у створенні нових робочих місць шляхом компенсації ЄСВ, професійна орієнтація, підготовка та перепідготовка безробітних, оплата ваучерів на навчання і т. д.

Також повідомляється, що з 1 березня мінімальний розмір допомоги з безробіттю збільшиться до 1800 гривень. Для осіб, виплати яким призначаються без урахування заробітної плати та страхового стажу, мінімальний розмір допомоги з безробіття становитиме 650 гривень.

Як повідомляв УНІАН, за даними Мінекономіки, кількість зареєстрованих безробітних в 2019 році скоротилася на 1% порівняно з 2018 роком.

Кабінет міністрів має намір знизити рівень безробіття в Україні до 5%, про що йдеться у програмі діяльності уряду. У 2022 році цей показник має становити 6%, причому рівень зайнятості серед населення підвищиться до 60,7%.