Ілюстрація REUTERS

Національний банк України розширив перелік інформації, що розкривається, яка містить банківську таємницю, для органів прокуратури, Служби безпеки, Державного бюро розслідувань, Національної поліції, Національного антикорупційного бюро Антимонопольного комітету України.

Читайте такожНацбанк оцінив зростання економіки України в 2019 році до 3,3%

Як повідомляється на сайті НБУ, регулятор оновив порядок розкриття банківської таємниці згідно зі змінами до законодавства щодо конфіскації незаконних активів у чиновників.

Відео дня

Згідно з цими змінами, розкриття банками інформації допустимо на письмову вимогу зазначених державних структур без рішення суду не тільки щодо операцій конкретного клієнта банку за конкретний проміжок часу, а також із зазначенням контрагентів, навіть якщо їх рахунки відкриті в інших банках.

Повідомляється, що зміни набирають чинності сьогодні, 4 лютого.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада 31 жовтня 2019 року прийняла президентський закон про внесення змін до деяких законодавчі акти України щодо конфіскації незаконних активів осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, і покарання за придбання таких активів.