Ілюстрація REUTERS

Пекін прийняв рішення в два рази знизити мита на ряд товарів, які імпортуються зі США, на загальну суму $75 млрд.

Читайте такожCNN: Китай може втратити 60 мільярдів доларів через смертельний коронавірус

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів Китаю, передає РБК.

Відео дня

«Комітет з митних зборів і тарифів при Держраді КНР вирішив скоригувати заходи щодо справляння митних зборів на ряд товарів, які імпортуються зі США, на суму $75 млрд», — йдеться в повідомленні.

Зокрема, мито на товари, що обкладаються з 1 вересня минулого року за ставкою 10%, тепер становитиме лише 5%. Ще ряд товарів, мито на які з 1 вересня 2019 року становило 5%, будуть оподатковуватися за ставкою 2,5%.

Зміни, як зазначено в заяві, набудуть чинності з 13:01 за місцевим часом 14 лютого.

«На додаток до вищевказаних коригувань інші тарифні заходи в США і Канаді будуть продовжувати застосовуватися відповідно до правил», — наголошується в повідомленні.

Торгова війна між США і Китаєм триває з 2018 року. Вона почалася після того, як американський президент Дональд Трамп збільшив мита на низку китайських товарів. Пекін відповів дзеркально. У Вашингтоні вважали, що китайські виробники, користуючись відкритістю американського ринку, ввозять товари в США, підриваючи позиції їхніх виробників. Крім того, американська сторона звинуватила китайську в крадіжці технологій. З тих пір обидві неодноразово підвищували імпортні мита на різні товари.

Зараз Китай і США ведуть переговори про торговельну угоду. 13 грудня минулого року влада США повідомила, що Вашингтону і Пекіну вдалося укласти угоду в рамках першої фази торгової угоди і мита на ввезені в Штати товари, які збиралися ввести з середини місяця, скасували. Китай відповів тим же.