Перший кредит отримав підприємець з Маріуполя / фото УНІАН

Державний "Ощадбанк" видав перший кредит у рамках програми доступного кредитування для підприємців "5-7-9", що стартувала цього тижня, 3 лютого.

Читайте такожДешеві кредити для бізнесу: чи вистачить грошей для всіх охочих (відео)

Як повідомили в прес-службі банку, кредит отримав підприємець з Маріуполя Євген Пустовіт, який вже 16 років виробляє й продає побутові, офісні та торговельні меблі.

Відео дня

Підприємець отримав кошти під 7% на 5 років, щоб придбати свердлильний верстат з числовим програмним управлінням.

За інформацією банку, позичальник розраховує наростити обсяг виробництва і створити два нових робочих місця, що у свою чергу здешевить кредит до 5% річних.

"Символічно, що перший доступний кредит отримав підприємець зі сходу країни. Цей регіон для нас є особливим, – прокоментував голова правління "Ощадбанку" Андрій Пишний. - Загалом бачимо неймовірний інтерес до програми та тисячі звернень від підприємців по всій країні".

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада в січні прийняла закон про створення в Україні Фонду розвитку підприємництва, який у 2020 році отримає 2 мільярди гривень фінансування.

Фонд буде реалізовувати програму державної підтримки малого та середнього бізнесу, яка дозволить учасникам отримати кредит до 1,5 мільйона гривень під 5%, 7% або 9% річних для створення або розширення власного бізнесу.

Угоди про партнерство з фондом вже уклали державні "Ощадбанк", "ПриватБанк", "Укргазбанк" і "Укрексімбанк".

3 лютого уряд України оголосив старт програми "5-7-9", оцінюючи її потенціал цього року до 50 тисяч кредитів.