Комфортно жити Дубілету допомагають заощадження / фото УНИАН

Міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет розповів, як зміниться зарплата міністрів після рішення Кабміну про новий порядок оплати праці міністрів.

Дубілет в інтерв'ю "Громадському" підтвердив, що тепер зарплата всіх перших посад в Кабміні буде прив’язана до середньої зарплати в Україні, передає НВ.

"Тобто якщо зарплата зростає, то відповідно зростає і дохід міністрів, їх заступників, прем'єр-міністра, якщо падає, то навпаки - падає", - сказав він.

Відео дня

Читайте такожВід трьох до п'яти середніх зарплат: Гончарук розповів, скільки платитимуть міністрам

Також Кабмін скоротив види премій і надбавок.

"Ми сказали, що змінна частина може бути тільки одна - премія. Вона виставляється як наслідок щоквартальної оцінки того, наскільки ефективним був міністр або його заступник, і вона не може становити більше одного окладу", - сказав міністр.

Тобто тепер премія не зможе бути вищою за 100% окладу.

Дубілета також запитали про те, яка зарплата повинна бути у кваліфікованого міністра. На його думку, потрібно шукати баланс, пише Громадське.

"Якщо ми скажемо, на приклад, що керувати міністерством, це так само як керувати великою корпорацією, то це може бути і мільйон доларів, але така сума неприйнятна для українського суспільства, та і в бюджеті немає таких сум", - сказав Дубілет.

Водночас він зазначив, що чиновники, на відмінну від керівників великих компаній, мають іншу мотивацію.

"Політики - вони отримують дещо більше, ніж просто зарплата. У багатьох є така мотивація. Я прийшов сюди не гроші заробляти, а брати участь у крутих і великих проєктах. Це те, від чого я отримую задоволення і те, заради чого я відмовився на певний час від бізнесу", - сказав міністр.

Також він додав, що зараз заробляє 12-13 тисяч гривень на місяць, а комфортно жити йому допомагають заощадження.

Як повідомляв УНІАН, у Кабміні вирішили прив’язати зарплату високопосадовців до середньої по Україні й обмежити премії в "Нафтогазі".