Аргентині знову загрожує дефолт / Ілюстрація REUTERS

Віце-президент Аргентини Крістіна Фернандез де Кіршнер заявила, що уряд не буде нічого виплачувати за своїми боргами перед Міжнародним Валютним Фондом, поки економіка країни не вийде з рецесії.

Читайте такожПерший заступник голови МВФ покине свій пост

«В умовах рецесії ніхто не заплатить і півценти, а шлях до виходу з рецесії - у великих державних інвестиціях», - цитує її слова Reuters.

Відео дня

Аргентина потребує реструктуризації суверенного боргу, загальна сума якого досягла 100 млрд доларів. У нього входить і кредитна лінія на 57 млрд доларів, яку МВФ продовжив Аргентині в 2018 році.

Відносини з Фондом дуже важливі для Буенос-Айреса - він може допомогти країні уникнути дефолту на тлі обвалу валюти, зростання інфляції і скорочення економіки. Очікується, що технічна місія МВФ прибуде до Аргентини наступного тижня.

Зазначимо, за свою історію Аргентина оголошувала дефолт кілька разів. Оголошений 2001 року дефолт за боргами на 100 млрд доларів був одним з найбільших в історії світових ринків.

Як повідомляв УНІАН, Україна і Міжнародний валютний фонд досягли домовленості про нову трирічну програму розширеного фінансування обсягом 5,5 млрд дол. Рішення про нову програму має затвердити Рада директорів МВФ.