Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів очікує, що Рада директорів Міжнародного валютного фонду вже найближчим часом затвердить нову трирічну програму співпраці з Україною.

Читайте такожГончарук висловив своє бачення співпраці України з МВФ

Про це в ефірі одного з телеканалів заявив міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов, коментуючи підсумки Всесвітнього економічного форуму в Давосі, що пройшов минулого тижня.

Відео дня

«Я не можу коментувати деталі, тому що переговори - це закрита річ. Але ми очікуємо, що та програма, яка була прийнята на робочому рівні, Staff level agreement, найближчим часом буде ухвалена на рівні борда МВФ (Радою директорів Фонду - УНІАН). Відбулася зустріч президента Володимира Зеленського з очільницею МВФ Крісталіною Георгієвою, і це була найбільш успішна і цікава зустріч, на нашу думку, яка була в Давосі», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, Україна і Міжнародний валютний фонд досягли домовленості про нову трирічну програму розширеного фінансування обсягом 5,5 млрд дол. Рішення про нову програму має затвердити Рада директорів МВФ.

Голова Національного банку України Яків Смолій у грудні 2019 року заявляв, що рішення про нову програму може бути затверджено в першому кварталі 2020 року, а серед попередніх умов для укладення угоди - ухвалення в Україні законів про неможливість повернення неплатоспроможного банку колишнім власникам, створення єдиних юридичних осіб податкової та митної служб, обіг сільськогосподарських земель.

Міністр фінансів Оксана Маркарова відзначила, що після виконання нової трирічної програми фінансування Україна може повністю завершити співпрацю з Міжнародним валютним фондом.