Ілюстрація REUTERS

Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України до 1 березня підготує та надасть Міністерству фінансів оновлений макроекономічний прогноз на 2020 рік.

Читайте такожЗростання економіки України сповільнилося до 1,5%

Як повідомили УНІАН у Мінекономіки, перегляд прогнозу поточного року є стандартною процедурою у рамках підготовки прогнозу на новий трирічний період - 2021-2023 роки.

Відео дня

"Обов'язковим є уточнення бази прогнозу, тобто, очікувань на поточний 2020 рік. 1 березня Мінекономіки надасть Мінфіну орієнтовні основні прогнозні макропоказники на 2021-2023 роки в рамках підготовки чергової Бюджетної декларації. Вони будуть базуватися на актуальної інформації щодо поточної соціально-економічної ситуації", - йдеться в повідомленні.

У Мінекономіки зазначили, що прогнозні макропоказники будуть опубліковані після схвалення урядом.

Як повідомляв УНІАН, державний бюджет України за січень 2020 року отримав 50,7 мільярда гривень доходів, що на 7% нижче показника за аналогічний період минулого року і на 21,5% нижче планового показника.

За інформацією Міністерства фінансів, причиною недовиконання по доходах стали суттєві зміни макроекономічних показників у порівнянні з прогнозом уряду.

Зокрема, валютний курс становить близько 24 гривень за долар замість очікуваних 27 гривень, а тепла погода і зниження цін на газ позначилися на обсягах енергетичного імпорту і збору відповідних податків.

Повний текст з коментарями експертів читайте на сайті УНІАН.