Денис Шмигаль / REUTERS

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль анонсував на 7 березня проведення наради з фінансовим блоком щодо провалу митних надходжень до державного бюджету, у тому числі з керівником Державної митної служби Максимом Нефьодовим.

Читайте такожМитниця запустила портал відкритих даних, де є інформація про скарги на її роботу

Про це прем'єр повідомив під час виступу в Верховній Раді України.

Відео дня

"Щодо митниці на завтра заплановано велику нараду з фінансовим блоком, у тому числі з керівником митниці", - сказав Шмигаль.

При цьому прем'єр не уточнив інші деталі запланованої наради, а також питання, які будуть винесені на обговорення.

Як повідомляв УНІАН, раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що Державна митна служба України в січні-лютому поточного року провалила план митних надходжень до держбюджету, а також не ліквідувала повністю контрабанду.

За словами Зеленського, за два місяці поточного року невиконання доходів держбюджету України становило майже 16 млрд грн, з яких 13 млрд грн недонадходження від митниці.

Довідка УНІАН. За даними Держказначейства, державний бюджет України за січень-лютий 2020 року отримав 122,633 млрд грн доходів, що на 17,229 млрд грн, або на 12,3%, нижче планового показника.

Держбюджет на 2020 рік передбачає доходи в розмірі 1,096 трлн грн, витрати - 1,182 трлн грн, граничний розмір дефіциту - 94,3 млрд грн, граничний обсяг держборгу - 2,363 трлн грн.