Глава ЄЦБ Крістін Лагард / REUTERS

Якщо країни ЄС не вживе термінових заходів з боротьби з коронавірусом, Європа зіткнеться з великим економічним шоком, аналогічним фінансовій кризі 2008 року.

Читайте такожКоронавірус може коштувати світовій економіці 2,7 трильйона доларів - Bloomberg

Про це повідомляє Цензор.нет з посиланням на заяву голови Європейського центрального банку (ЄЦБ) Крістін Лагард під час відеоконференції з лідерами Євросоюзу.

Відео дня

За її словами, без координованих дій "ми побачимо сценарій, який нагадає багатьом з нас фінансову кризу 2008 року".

За належних відповідних заходів економічний шок, ймовірно, буде тимчасовим, зазначила Лагард.

За словами джерела, Лагард повідомила, що керівництво ЄЦБ вивчає всі доступні інструменти, готуючись до засідання цього тижня.

ЄЦБ проведе чергове засідання 12 березня.

Напередодні прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте закликав ЄЦБ вжити заходів для підтримки економіки, щоб запобігти її скочуванню в рецесію через наслідки коронавірусу.

Італія, де зафіксовано максимальне за межами материкового Китаю кількість випадків зараження коронавірусом COVID-19, зазнає найбільших втрат й може зіткнутися з економічним падінням.

Лагард попередила, що проблеми, з якими стикається Італія, ймовірно, поширяться на інші країни Європи. Вона схвалила заходи, які вже вжиті владою європейських країн для підтримки економіки, але заявила про необхідність "зробити більше".

"Якщо ми не почнемо діяти рішуче зараз, зросте ризик кризи в окремих сегментах ваших економік", - заявила Лагард лідерам європейських країн.