Ілюстрація REUTERS

Національний банк України сьогодні брав активну участь в торгах на міжбанківському валютному ринку для згладжування надмірних курсових коливань продав 300 мільйонів доларів.

Читайте такожНацбанк пообіцяв покращення ситуації з готівковою валютою

Як повідомляється на сторінці регулятора в соцмережі Facebook, дотримуючись режиму плаваючого валютного курсу, НБУ не фіксував його на певному рівні й не змінював тренд ринку.

Відео дня

В НБУ констатували, що попит на валюту як і раніше перевищує пропозицію внаслідок погіршення настроїв учасників ринку через поширення у світі коронавірусу, при цьому найбільш активні учасники валютного ринку - українські компанії, а не населення та іноземні інвестори.

В НБУ зазначили, що регулятор має досить накопичених резервів для згладжування надмірних курсових коливань і не планує вводити валютні обмеження, продовжуючи дотримуватися послідовної політики на валютному ринку.

Також в НБУ нагадали, що минулого року ситуація на валютному ринку була сприятливою, а валюти було в надлишку, і для згладжування коливань Нацбанк викупив з ринку майже 8 мільярдів доларів.

"Тому сьогодні ми маємо достатню подушку безпеки, щоб згладжувати коливання гривні вже в іншу сторону. Загалом міжнародні резерви України становлять близько 25 мільярдів доларів, і ми продовжимо проводити валютні інтервенції при необхідності й виконувати зобов'язання за зовнішніми боргами", - підкреслили в НБУ.

Як повідомляв УНІАН, вчора, 16 березня, НБУ продав на міжбанківському валютному ринку 238 мільйонів доларів США. На минулому тижні регулятор витратив на підтримку гривні 981,6 мільйона доларів.

Міжнародні резерви України на початок березня склали 26,6 мільярда доларів, що на 5% вище показника на початок року.