Денис Шмигаль / REUTERS

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Кабінет міністрів має бути готовим до економічної кризи в Україні, який може стати наслідком світової фінансової кризи, про що він заявив на сьогоднішньому засіданні уряду.

Читайте такожВ українських банках не вистачає готівкової валюти – НБУ

"Уряд не буде і не має права обмежуватися лише боротьбою з коронавірусом. Ми маємо готувати країну до інших викликів – світова криза та можлива економічна криза в Україні, яка буде наслідком світової, і ми в цьому не сумніваємося, і це теж виклик для міністра економіки, для уряду, для всієї країни й бізнесу зокрема", - сказав він.

Відео дня

Також прем'єр дав доручення новопризначеному міністру розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігорю Петрашко розробити кілька сценаріїв розвитку ситуації, щоб бути готовим до них і оперативно приймати заходи протидії.

"Ми аналізуємо стан як української економіки, так і світовий. Я вже давав розпорядження Міністерству розвитку економіки розробити кілька сценаріїв можливих економічних наслідків для України в нинішніх умовах, щоб ми могли оперативно реагувати, і зараз даю це доручення новопризначеному міністру", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, 11 березня прем'єр Шмигаль заявив, що Україна сьогодні має сильніші позиції, ніж на початок світової фінансової кризи 2008 року.