Ілюстрація REUTERS

Найбільший банк України ПриватБанк" надав своїм клієнтам-фізичним особам можливість купувати та продавати облігації внутрішньої державної позики (ОВДП) в режимі online за допомогою веб-версії Приват24.

Читайте такожЕксперт спрогнозував вплив обвалу фінринків та вартості нафти на гривню

Як повідомили в прес-службі банку, тепер клієнтам не потрібно відвідувати відділення банку, а оформлення угоди займає мінімум часу.

Відео дня

Для цієї операції необхідно вибрати ОВДП відповідно до інвестиційних потреб, заповнити необхідні параметри й підписати сформовані документи про відкриття рахунку в цінних паперах та придбанні ОВДП за допомогою електронного підпису.

Крім того, у клієнтів є можливість бачити в режимі online поточні котирування банку на продаж ОВДП, основні параметри випусків, котирування на фондовій біржі, залишки придбаних паперів та проведені операції з ОВДП, надходження купонних платежів і коштів від погашення облігацій.

Як повідомляв УНІАН, Міністерство фінансів України на аукціонах по розміщенню облігацій внутрішньої державної позики за січень-лютий 2020 року залучило до державного бюджету 28,3 мільярда гривень і 202 мільйони доларів.

Минулого тижня Мінфін скасував щотижневий ОВДП-аукціон, запланований на 10 березня, у зв'язку з високою волатильністю на глобальних ринках капіталу та за результатами проведених консультацій з первинними дилерами.