Ілюстрація REUTERS

Міністерство фінансів України розробляє зміни до законодавства, в тому числі в закон «Про Державний бюджет України на 2020 рік», з метою забезпечення фінансування першочергових заходів боротьби з коронавірусом і його наслідками, йдеться в повідомленні міністерства.

Читайте такожУкраїна готова до можливої кризи через пандемію коронавірусу: у НБУ назвали сильні сторони

«На виконання протокольного рішення уряду від 18 березня 2020 року Міністерством фінансів України розробляються зміни до законодавства, в тому числі в закон «Про Державний бюджет України на 2020 рік». Ці зміни мають на меті забезпечення фінансування першочергових заходів», - сказано в повідомленні.

Відео дня

У відомстві зазначили, що це стосується локалізації та ліквідації спалахів коронавірусної хвороби, запобігання негативних наслідків, викликаних виникненням і поширенням коронавірусу, та прийняття антикризових заходів з підтримки економіки.

Зокрема, мова йде про створення стабілізаційного фонду, з якого здійснюватиметься відповідне фінансування.

«Уряд доручив головним розпорядникам коштів державного бюджету оперативно надати Міністерству фінансів України пропозиції щодо економії коштів з метою їх використання на вищевказані заходи», - повідомляє прес-служба.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів створює стабілізаційний фонд для боротьби з наслідками коронавірусної інфекції, а також планує перенаправити на боротьбу з можливою епідемією кошти, передбачені на інвестиційні проекти у Державному фонді регіонального розвитку.

Крім того, президент України Володимир Зеленський заявив про досягнуті домовленості з представниками великого бізнесу про створення окремого фонду обсягом близько 12 млрд грн для підтримки медичної сфери у боротьбі з коронавірусом.

За даними Рахункової палати, у державному бюджеті України є мінімум 5 млрд грн, які можна перенаправити на підтримку медицини для боротьби з коронавірусом.