Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів України створює стабілізаційний фонд для боротьби з наслідками коронавірусної інфекції.

Читайте такожШмигаль заявивши про необхідність готуватися до економічної кризи в Україні

Про це під час вступної промови на сьогоднішньому засіданні уряду заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Відео дня

«Сьогодні ми приймемо рішення про створення стабілізаційного фонду для держави... Сьогодні це (коронавірус – УНІАН) головний виклик, на який ми повинні дати гідну відповідь», - сказав він.

Також прем'єр додав, що уряд планує виділити гроші з держбюджету на додаткові виплати медпрацівникам і представників інших спеціальностей, які залучені для протидії поширенню коронавірусної інфекції.

Присутній на засіданні міністр фінансів Ігор Уманський запропонував дати протокольне доручення Кабміну, щоб Мінфін спільно з Міністерством розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства і Міністерством юстиції подали на розгляд уряду відповідний законопроект про створення Стабфонду держбюджету. Крім того, Уманський запропонував членам Кабміну надати свої пропозиції щодо скорочення витрат держбюджету.

Довідка УНІАН. За три місяці новий коронавірус поширився за межі Китаю, кількість хворих у світі перевищила 100 тисяч осіб. В результаті, 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила про пандемію коронавірусу у світі.

В Україні зафіксовано 14 лабораторно підтверджених випадків коронавірусу, два з яких летальні.