Менеджери банку завдали банку збитків на 21,6 мільйона гривень / фото УНІАН

Прокуратурою міста Києва затверджено і направлено до суду обвинувальний акт стосовно трьох службових осіб ПАТ "Банк Богуслав", яких підозрюють у нанесенні шкоди фінустанові на 21,6 мільйона гривень.

Читайте такожНацбанк прокоментував затримання їх співробітника на хабарі

Про це повідомили в прес-службі прокуратури міста Києва.

Відео дня

Згідно з матеріалами слідства, між ПАТ "Банк Богуслав" та комерційною структурою, "підконтрольної" зазначеним посадовим особам, був укладений кредитний договір на суму понад 21,6 мільйона гривень, а в якості застави передано неіснуюче майно у вигляді промислового обладнання.

"Попри відсутність заставного майна, заступником голови правління банку, який діяв у змові із заступником начальника Управління корпоративного бізнесу банку і начальником служби безпеки, на рахунки підконтрольної компанії були перераховані 21,6 мільйона гривень", - йдеться в повідомленні.

В результаті неповернення кредитних коштів комерційною структурою та відсутність заставного майна, яке забезпечувало б їх повернення, ПАТ "Банк Богуслав" було завдано збитків на вищевказану суму.

За результатами попереднього розслідування посадовим особам банку повідомлено про підозру у ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах) і ч. 2 ст. 366 КК України (службове підроблення).

Крім того, повідомляється про підозру головному економісту Нацбанку, підписав акт перевірки заставного майна, попри його відсутність, за ч. 2 ст. 366 КК України (службове підроблення).

Після ознайомлення підозрюваних та їх захисників з матеріалами кримінального провадження обвинувальний акт направлено до суду для розгляду по суті.

З метою відшкодування шкоди, заподіяної злочином, прокурором в інтересах держави в особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб у кримінальному провадженні заявлено цивільний позов на вищевказану суму.