Ілюстрація REUTERS

Національний банк України не згоден із звинуваченнями прокуратури в причетності свого співробітника до фінансового збитку банку «Богуслав» на суму понад 21,6 млн грн.

Читайте такожЧи Україна отримає транш МВФ до кінця року: у Нацбанку поділилися очікуваннями

Про це йдеться в коментарі НБУ у відповідь на заяву столичної прокуратури про пред'явлення підозри старшому економісту департаменту виїзних перевірок банків НБУ, який нібито за відсутності заставного майна банку підписав акт про його перевірку.

Відео дня

У НБУ пояснили, що його співробітники проводять перевірки у тому числі щодо правильності оцінки банками кредитних ризиків, але не мають стосунку до надання банками кредитів позичальникам.

«Їхнє завдання - здійснити оцінку кредитного ризику, а не встановлювати факт привласнення або здійснення інших зловживань з заставним майном. Крім того, перевірка сформованих банком «Богуслав» резервів проводилася Національним банком набагато пізніше (близько трьох років) після надання банком кредиту», - йдеться в коментарі.

Також повідомляється, що Нацбанк готовий всебічно сприяти слідству і в разі надання правоохоронцями доказів протиправної діяльності своїх працівників оперативно на них реагувати.

Як повідомляв УНІАН, прокуратура Києва пред'явила підозри трьох посадовим особам банку «Богуслав» та головному економістові НБУ в нанесенні фінустанові збитків на суму понад 21,6 млн грн.