Ілюстрація REUTERS

Національний банк планує провести черговий аукціон з продажу банками готівкових доларів об'ємом до 180 млн дол. наступного тижня, в понеділок.

Читайте такожБанкомати та пос-термінали українських банків працюють у звичайному режимі - НБУ

Про це повідомив заступник голови НБУ Олег Чурій під час онлайн-брифінгу.

Відео дня

Він нагадав, що на поточному тижні Нацбанк продав банкам готівковий долар на 130 млн.

«Ми плануємо вже в понеділок провести наступну операцію з обміну готівкового долара на безготівковий. На цей раз це буде сума 180 млн дол. Очікуємо заявки від банків, щоб вони могли поповнювати свої каси для задоволення попиту населення на готівкову валюту», - сказав Чурій.

Також він повідомив, що ще один подібний аукціон може бути проведений в кінці наступного тижня.

«Є ще попит на готівковий долар. Водночас ми бачимо, що попит на готівковий євро вже повністю задоволений», - додав Чурій.

Як повідомляв УНІАН, з середини березня ряд банків в Україні призупинили продаж готівкової валюти, продовжуючи проводити тільки безготівкові валютно-обмінні операції.

Національний банк пояснив брак готівкової валюти в касах банків проблемами з її доставкою в умовах обмеженого авіасполучення з іншими країнами.

Цього тижня, 25 березня, Нацбанк отримав з-за кордону партію готівкового долара і передав системно важливим банкам 130 млн дол. в обмін на безготівковий еквівалент.