Ілюстрація REUTERS

Найбільший банк України ПриватБанк" з 18 березня проводитиме валютообмінні операції для клієнтів - фізичних осіб в безготівковому форматі через мобільний та інтернет-банкінг, а також мережу терміналів самообслуговування.

Читайте такожНацбанк пообіцяв покращення ситуації з готівковою валютою

Як повідомили в прес-службі банку, такі правила вводяться для безпеки клієнтів на період карантинних заходів проти коронавірусу та діятимуть до відновлення міжнародного авіасполучення і поставок до України валютних банкнот з-за кордону.

Відео дня

При цьому готівкову валюту в касах банку без обмежень зможуть отримати власники валютних депозитів, термін дії яких завершується, за попереднім замовленням валютних коштів.

Також у банку повідомили, що будь-які операції з готівковою гривнею як в касах банку, так і в мережі банкоматів, здійснюються у звичайному режимі.

Як повідомляв УНІАН, 17 березня продаж готівкової валюти та видачу готівкових доларів з клієнтських рахунків призупинив "Альфа-Банк" (Україна).

Національний банк вранці, 17 березня, констатував брак готівкової валюти в касах банків, в той час як на коррахунках фінустанов зосереджено 8 мільярдів доларів безготівкової валюти.

За інформацією регулятора, брак пов'язана з тим, що банки завозили готівкову валюту літаками з-за кордону, але на цей час авіасполучення з іншими країнами обмежена.

Нацбанк веде переговори з центральними банками інших країн і очікує покращення ситуації з доставкою валютної готівки в Україну найближчим часом.