Фонд держмайна вирішив призупинити продаж об'єктів великої приватизації / фото УНІАН

Фонд державного майна утримається від виставлення на продаж об'єктів великої приватизації та державних підприємств до стабілізації ситуації на фінансових ринках, про що на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook повідомив голова фонду Дмитро Сенниченко.

Читайте такожЕкономіка впаде на 3,9%, безробіття зросте до 9,4%: Кабмін спрогнозував наслідки коронавірусу в Україні

«В умовах світової економічної турбулентності, викликаної епідемією COVID-19, поки що приймаємо рішення утриматися від виставляння на приватизаційні аукціони об'єктів великої приватизації та державних підприємств до стабілізації ситуації на фінансових ринках. Підготовка підприємств до залучення інвесторів триває. Проводяться аудити і розробка маркетингових матеріалів для швидкого виставлення на аукціони об'єктів одразу після подолання кризи», - написав він.

Відео дня

Що стосується малої приватизації, то її фонд не планує призупиняти, оскільки досвід попередніх кризових ситуацій (зокрема, глобальної світової кризи 2008 року і спаду економічної активності в Україні в 2014 році) свідчить, що українці, малий і середній бізнес охоче інвестують в об'єкти нерухомості.

«Під час недовіри до світових валют і волaтильності на фінансових ринках приватизація невеликих об'єктів нерухомості - це можливість для простих українців зберегти заощадження і водночас зробити інвестицію в свою країну», - написав голова фонду.

Як повідомляв УНІАН, від приватизації в 2020 році планувалося залучити до держбюджету 12 млрд грн - по 6 млрд грн від великої і малої приватизації.