Ілюстрація REUTERS

Майже половина українців (40%) не мають фінансових заощаджень на період карантину. Про це сказано в дослідженні за результатами опитування громадської думки, проведеного українською аналітичною компанією Research & Branding Group.

Читайте такожПоловина українського бізнесу зможе протриматися всього один місяць карантину (опитування)

Лише 13% опитаних мають заощадження, яких вистачить на кілька тижнів, і 17% мають кошти на один місяць карантину.

Відео дня

Крім того, 68% опитаних не робили товарних запасів на період карантинних обмежень, і лише 26% зробили запаси з макаронних виробів, круп та консервів.

Також 36% українців висловили впевненість, що карантин істотно погіршить їхнє матеріальне становище, і лише 19% впевнені, що нічого у фінансовому плані для них не зміниться.

Опитування було проведено віддалено з 28 березня по 1 квітня. У ньому взяли участь 1 тис. респондентів.

Як повідомляв УНІАН, згідно з дослідженням агентства Info Sapiens, в результаті епідемії коронавірусу й оголошеного владою карантину 60% українців зазнали фінансових збитків.

Згідно з результатами опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг", всього 4% респондентів, які мали роботу втратили її після запровадження карантину в Україні. У той же час, 35% опитаних, які мали роботу, розповіли, що продовжують працювати в звичайному режимі, 29% - працюють дистанційно, 32% - перебувають у відпустці за власним бажанням.

25 березня уряд продовжив карантин до 24 квітня, а також на місяць запровадив режим надзвичайної ситуації по всій країні.

Довідка УНІАН. Research & Branding Group - українська аналітична компанія, що спеціалізується на дослідженні ринків і рекламної діяльності. Працює на українському ринку 15 років.