Иллюстрация REUTERS

Український сервіс OLX розповів, які товари викликали найбільший інтерес у користувачів платформи в березні, спираючись на відгуки на відповідні оголошення унікальних відвідувачів.

Читайте такожЗбільшення кур'єр єрів та черги: в Україні через карантин зріс попит на онлайн-покупки (відео)

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"На першому місці з великим відривом йде побутова хімія, також українці почали виявляти активний інтерес до фітнесу, ігрових приставок і почали частіше шукати двоколісний транспорт", - йдеться в повідомленні.

Нових оголошень про продаж велотранспорту за останній тиждень місяця стало на 23% більше у порівнянні з першою. А кількість зацікавлених у купівлі користувачів зросла на 70%. Нових оголошень про продаж мотоциклів наприкінці березня стало на 9,5% більше, якщо порівнювати з його початком, а кількість унікальних відгуків зросла на третину.

Початок весни мотивувало покупців сформувати корисні звички й частіше шукати товари для фітнесу. Якщо кількість нових оголошень про продаж таких товарів зросла не дуже відчутно - на 3%, то покупці навпаки налаштовані рішуче. За перший тиждень березня на товари в цій категорії відгукувалися в середньому 3 тисячі користувачів в день. Але вже під час четвертої це кількість зросла приблизно до 6300, попри те, що оголошень стало трохи менше - на 4%.

фото OLX

Активне проведення часу, звичайно, у фаворитах, однак українці також задумалися і про весняну генерального прибирання будинку і стали частіше цікавитися побутовою хімією. Кількість унікальних відгуків на такі оголошення зросла більш ніж в 4,5 раза в порівнянні з першим тижнем місяця. Крім того, збільшилася пропозиція - шансів знайти потрібний товар на майданчику стало більше, адже кількість оголошень у порівнянні з першим тижнем весни зросла на 13%. Не можна не зазначити й рекордне зростання кількості нових оголошень: якщо на початку березня на платформі з'являлося в середньому 340 пропозицій в день, то вже до кінця місяця цей показник досяг 1150.

Пасивний відпочинок також у фаворитах серед користувачів платформи. Аналітика OLX показала - українці почали виявляти більший інтерес до ігрових приставок і настільним іграм. Охочих придбати перші стало на 51% більше, а кількість нових пропозицій від продавців збільшилася на 22%. Провести час з "Монополією", "Дженга", або "Уно"? Теж не питання, адже нових пропозицій по порівнянні з першим тижнем березня на платформі стало на 32% більше, а кількість унікальних відгуків на оголошення з продажу настільних ігор зросла на 79%.

Крім часу з іграми, користувачі платформи OLX стали проявляти більше інтересу до електроніки. Зростання кількості зацікавлених в покупці комп'ютерів, комплектуючих і телевізорів спостерігався протягом останнього тижня березня, у порівнянні з першою їх стало на 14% більше. Ноутбуками теж почали цікавитися дещо частіше - на 11%.

До ТОП популярних серед користувачів категорій потрапили й продукти харчування — тут стало майже у 2 рази більше відгуків у порівнянні зі стартом березня, а кількість нових пропозицій зросла на 71%. Більше уваги користувачі платформи також хочуть приділяти здоров'ю і красі - в цій категорії можна зазначити збільшення кількості зацікавлених більш ніж у 2 рази. Зростає і кількість свіжих оголошень: якщо на початку місяця в цьому розділі нових пропозицій у день ставало на 2340 більше, то вже наприкінці ця цифра досягла 4580.

Початок теплого часу і вимушений карантин спонукали українців задуматися про ремонт будинку та старті робіт в саду на дачі. Наприкінці березня в категорії "Дім і сад" кількість унікальних відгуків зросла на чверть, тоді як кількість нових оголошень майже не змінилося. У категорії "Будівництво та ремонт" оголошення стали отримувати відгуки на 22% частіше.

Нагадаємо, що раніше OLX розповідав, що в березні поточного року кількість доставок в межах 5 великих міст країни збільшилася на 30%, а в цілому українці на карантині стали частіше купувати ноутбуки, інструменти та ігрові приставки.