Найбагатша людина планети Джеф Безос / REUTERS

Внаслідок пандемії коронавірусу та економічної кризи, яку вона викликала, за 2 місяці топ-100 найбагатших людей планети втратили 408 мільярдів доларів або близько 13% своїх сумарних статків.

Читайте також"Темна година людства": голова МВФ заявила, що коронавірус загальмував світову економіку

Про це повідомляє "Громадське" з посиланням на спеціальне дослідження Hurun Research, присвячене коронавірусу.

Відео дня

"За 2 місяці коронавірусної кризи найбагатші люди планети втратили всі ті статки, які вони заробили протягом останніх 2,5 років, зазначають в організації. Топ-10 найбагатших людей через паніку на фінансових ринках, спричинену коронавірусом, втратили близько 125 мільярдів доларів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що найбільше втратив Бернар Арно, власник контрольного пакета акцій LVMH. Через коронавірус його статки зменшилися на 30 мільярдів доларів — до 77 мільярдів доларів. LVMH володіє правами на використання брендів Louis Vuitton, Celine, Christian Dior та Bulgari.

"Найбагатшою людиною планети залишається засновник Amazon Джеф Безос. Через коронавірус він втратив "лише" 9 мільярдів доларів", - підкреслює видання.

Загалом перелік доларових мільярдерів у світі за останні 2 місяці скоротився на 20% через коронавірус. Однак знайшлися й ті, хто під час кризи збільшив свої статки.

Зокрема, Hurun Research повідомляє що 9% мільярдерів з переліку топ-100 найбагатших за час кризи наростили свої статки, а у 5% статки не змінилися. Кількість китайських мільярдерів за цей час зросла на 6, американських навпаки скоротилася - на 2.

Чи не найбільше за час кризи заробив засновник платформи відеоконференцій Zoom Юань Чжен. Його статки за 2 місяці збільшилися більш ніж вдвічі - з 3,5 мільярда доларів до 8 мільярдів доларів, зокрема через зростання акцій Zoom у 2 рази.