Ілюстрація REUTERS

Європейські акції знизилися в середу, оскільки похмурі економічні дані з Азії підкреслили збиток, що наноситься світовій економіці пандемією коронавірусу, і підсилили побоювання глибокої глобальної рецесії.

Читайте такожАмериканський індекс Dow Jones переживши найгірший перший квартал за всю свою історію

Відео дня

Загальноєвропейський індекс STOXX 600 вранці втратив 2,77%, завершивши напередодні найгірший квартал за 18 років, бо заходи з локалізації спалаху вірусу різко знизили ділову активність, збільшивши загрозу банкрутств і масових звільнень, пише Рейтер.

Дані щодо ділової активності в Азії принесли розчарування ринкам. Виробнича активність в Японії й Південній Кореї максимально знизилася приблизно за десять років.

Активність у китайському виробничому секторі повернулася до зростання в березні після падіння місяцем раніше, показали дані приватного дослідження в середу, проте зростання було мінімальним, що підкреслило тиск, з яким стикається бізнес на тлі заходів стримування коронавірусу.

Лондонський індекс блакитних фішок FTSE 100 просів на 3,17%, при цьому фінансовий сектор знизився майже на 7%, оскільки ряд британських банків приєднався до європейських колег, призупинивши виплати дивідендів для підтримки ліквідності.