Володимир Зеленський / REUTERS

Європейська Бізнес Асоціація, оцінюючи рік роботи президента Володимира Зеленського, закликала його продовжити боротьбу з корупцією, забезпечити належну роботу судів і впровадити чіткі правила гри для бізнесу, сказано в повідомленні прес-служби асоціації.

Читайте такожРік після виборів: президентство Зеленського у фотографіях

«Усе ще актуальними залишаються фундаментальні питання - створення дієвої основи для реальної боротьби з корупцією, належна робота судової гілки влади і чесні правила гри», - сказано в повідомленні.

Відео дня

Крім цього, асоціація також передала президенту ряд пропозицій, які стосуються розвитку промисловості.

«Так, важливо, нарешті, ухвалити сучасне трудове законодавство, забезпечити розумний податковий тягар (наприклад, шляхом спрощення податкового адміністрування, зниження навантаження на фонд оплати праці і т.д.), прискорити гармонізацію законодавства України з нормами ЄС, забезпечити подальший розвиток енергетики, зокрема з альтернативних джерел енергії з метою подолання кризової ситуації в галузі», - сказано в повідомленні.

Крім того, асоціація пропонує зробити акцент на розвитку інфраструктури шляхом стимулювання розвитку річок, розвитку портів, поліпшення рівня послуг «Укрзалізниці» тощо.

В ЄБА наголосили, що за рік роботи Володимира Зеленського на посаді є ряд напрямів, щодо яких видно позитивну динаміку.

Перший позитивний момент - це збереження макроекономічної стабільності шляхом підтримки незалежності Нацбанку і політики низького дефіциту держбюджету, хоча нинішня економічна ситуація і вносить корективи в бюджетний процес.

Друге - непопулярні рішення з відкриття ринку землі та демонополізації «Укрспирту».

Третє - продовження структурних реформ (в сфері охорони здоров'я, пенсійної системи та освіті), запуск роботи нової митної служби та реформування податкової служби.

Четверте - забезпечення незалежності ринкових регуляторів. П'яте - діджиталізація різних процесів у країні.

Довідка УНІАН.Європейська Бізнес Асоціація - неприбуткова організація міжнародного бізнесу в Україні, заснована в 1999 році. Об'єднує більш як 900 європейських, українських і міжнародних компаній.