фото УНІАН

Президент України Петро Порошенко допускає скасування мита та відстрочення на рік сплати податку на додану вартість для бізнесу при ввезенні обладнання. Про це глава держави заявив на зустрічі з бізнесом у Києві.

Читайте такожПорошенко хоче продовжити мораторій на перевірки бізнесу

"Я не виключаю, що найближчим часом ми обговоримо з урядом не тільки скасування мит на ввезення обладнання у всіх регіонах, але і відстрочку на дванадцять місяців сплати ПДВ при ввезенні обладнання", - сказав президент.

Відео дня

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, який був присутній на зустрічі, зазначив, що відстрочення сплати ПДВ може скласти до 24 місяців.

"Це абсолютно реально, і це дозволить бізнесу зберегти обігові кошти для інвестицій", - сказав глава уряду.

Як повідомляв УНІАН, за словами заступника голови Національного банку України Дмитра Сологуба, в 2017 році, на відміну від останніх кількох років, значна частина імпорту носить інвестиційний характер - підприємства ввозять обладнання та інші капітальні засоби виробництва для відновлення основних фондів.

За даними Держстату, українські підприємства в січні-вересні 2017 року збільшили обсяг освоєних капітальних інвестицій на 20,7% порівняно з аналогічним періодом минулого року, до 259,5 мільярда гривень.