Аналітик розповів, який курс долара очікує українців до кінця вересня

На курс валюти впливатимуть податки та імпорт енергоносіїв.

Збільшення обсягу валюти на ринку варто очікувати до кінця вересня. Курс гривні втримається в коридорі 26,5-27 грн/долар.

Про це розповів старший фінансовий аналітик групи ICU Тарас Котович у коментарі РБК-Україна.

За його словами, в кінці місяця необхідно оплачувати щомісячні податки, що призведе до збільшення пропозиції валюти, але це збереже баланс та утримає курс гривні.

"Найближчим часом курс гривні залишиться в тому ж коридорі з ймовірним незначним ослабленням через збільшення імпорту та високих цін на товари його енергетичної складової", - зазначив Котович.

Читайте такожУ Держстаті розповіли, що відбувається з українською економікоюПри цьому аналітик зазначив, що зараз спостерігається зростання попиту від імпортерів, але він компенсується завдяки високим цінам на експорт продукції АПК.

Водночас він вказав, що валютний ринок добре збалансований і курс гривні коливався в межах 26,6-26,7 грн/долар, навіть попри попит клієнтів банків на валюту. При цьому різниця між попитом і пропозицією покривалася банками. НБУ минулого тижня купував в середньому в день лише по 5 мільйонів доларів. Всього Нацбанк викупив 20 мільйонів доларів, що призвело до зміцнення гривні на 0,4% до 26,62 грн/долар.

Як раніше повідомляв УНІАН, НБУ 20 вересня встановив офіційний курс гривні до долара США на рівні 26,70 грн / дол., тобто гривня ослабла на 3 копійки у порівнянні з попереднім показником.